Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Mag Een Directie Haar Personeel De Toegang Tot De Werkvloer Verbieden

Mag een directie haar personeel de toegang tot de werkvloer verbieden?

"Dat heet een lock-out waarbij loon wordt ingehouden"

Wat is een lock-out?

Een lock-out is een arbeidsmaatregel waarbij de werkgever de werknemers de toegang tot de werkvloer ontzegt. Dit gebeurt meestal in het kader van een arbeidsconflict, bijvoorbeeld wanneer de werkgever en de werknemers het niet eens kunnen worden over de arbeidsvoorwaarden. Tijdens een lock-out wordt het loon van de werknemers ingehouden.

Is een lock-out toegestaan?

In Nederland is een lock-out alleen toegestaan in zeer uitzonderlijke gevallen. De rechter moet toestemming geven voor een lock-out. De rechter zal alleen toestemming geven als de werkgever kan aantonen dat de lock-out noodzakelijk is om ernstige schade aan het bedrijf te voorkomen.

Wat zijn de gevolgen van een lock-out?

Een lock-out kan ernstige gevolgen hebben voor de werknemers. Zij verliezen hun inkomen en kunnen in financiële problemen komen. Daarnaast kan een lock-out ook leiden tot het verlies van hun baan.

Wat kunnen werknemers doen bij een lock-out?

Werknemers die het slachtoffer zijn van een lock-out, kunnen verschillende dingen doen. Zij kunnen: * Bezwaar maken tegen de lock-out bij de rechter. * Een klacht indienen bij de vakbond. * Een uitkering aanvragen bij het UWV.

Conclusie

Een lock-out is een ernstige arbeidsmaatregel die alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is toegestaan. Werknemers die het slachtoffer zijn van een lock-out, kunnen verschillende dingen doen om hun rechten te beschermen.


Comments